Fõ tartalom

vasárnap, 26 május 2019 21:54

Katonai tanulók látogatása és bemutatója

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2019. május 22-én a 72. Gyalogsági Ezred Szakközépiskola tanulói érkeztek látogatóba a lengyelországi Radomból iskolánkba. A lengyel katonai iskola tanulói és oktatói szakmai tanulmányi kiránduláson vettek részt Magyarországon, amelynek során több, a fegyveres szervekhez kapcsolódó intézményt meglátogattak.

Lengyel vendégeink feszes alaki kötelékben masíroztak be intézményünkbe, ahol Bagi István r. ezredes fogadta őket. Igazgató úr röviden bemutatta a magyar rendőrség, a rendőrképzés és iskolánk főbb ismérveit. Ezután a barátságtalan, szitáló eső ellenére bejártuk az olyan főbb oktatási helyszíneket, mint a szituációs kabinet, a sportcsarnok és lőtér. Ezután elsős tanulóink az alakuló téren egy rövid csapatszolgálati bemutatót rögtönöztek vendégeink tiszteletére, akik nagy érdeklődéssel figyelték a csapaterős tevékenységet, amelyet hatalmas, elismerő tapssal jutalmaztak. Majd következett a meglepetés: a lengyel kadétok mutattak be egy látványos katonai alaki gyakorlatsort. Elsős évfolyamunk (és a hirtelen összesereglett nézők) jelenlévő osztályai lenyűgözve figyelték ifjabb kollégáik zsonglőrködését a puskákkal, amelyet taps és füttykoncerttel köszöntek meg.

Katonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatója

Katonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatójaKatonai tanulók látogatása és bemutatója

A látogatást egy magyaros ebéd zárta, amely után lengyel vendégeink tovább indultak a következő felfedezésre váró helyszínre.

Megjelent: 951 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 28 május 2019 15:50