Fõ tartalom

péntek, 14 június 2019 12:25

A 111-es osztály kirándulása Lillafüreden

Írta: Jónás Bianka; Szőcsi Sándor
Értékelés:
(2 szavazat)

A 111-es osztály nyolc tanulója - Mándi Mónika, Jónás Bianka, Pápai Bernadett, Csürök László, Lakatos Erik, Szőcsi Sándor, Máté Vencel - Szendrei Beatrix tanárnő kíséretében június 6-án kirándulást tett Lillafüreden, hogy megismerhessék azt a várost, ahol két évig folytatják tanulmányaikat.

A kirándulást több héten át terveztük, és többször el is kellett halasztanunk az időjárás miatt. Eredetileg kisvonattal utaztunk volna, de a nagyon kötött indulási és érkezési időpontok miatt az autót választottuk közlekedési eszközül.

Lillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztály

Az első állomásunk a Szent István barlang volt, aminek egyik termében a légzőszervi betegek gyógyulhatnak. A barlangot úgy fedezték fel, hogy egy kutya beesett a barlang egyik nyílásán keresztül, és az állat vonyítására lettek figyelmesek az arra járók.

A barlanglátogatást követően egy falatozóban fogyasztottuk el a vacsoránkat és közben arról beszélgettünk, hogy mennyire jó a szürke hétköznapokból kiszakadni, és élvezni a természet szépségeit, a fantasztikus tájat és a jó levegőt.

Ezt egy séta követte a Palotaszálló körül, ahol József Attila illetve Hermann Ottó szobrát is láthattuk.

A Hámori-tó, az erdei kisvasút, hazánk legnagyobb függő vízesése és a Molnár szikla megtekintése közben tanárnő a város történelmébe avatott be minket.

Lillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztályLillafüreden a 111-es osztály

A hazaútba még egy fagyizás is belefért. A gesztenyefák alatt elsétáltunk a Diósgyőri várhoz, amit számos királynőnk kapott jegyajándékként a középkorban, valamint itt adott Nagy Lajos király – akinek mellszobra a vár bejáratát ékíti - 650 évvel ezelőtt szabad királyi városi címet Kassának.

Lillafüreden a 111-es osztály

Kellemesen elfáradva, de élményekkel gazdagodva tértünk vissza a kollégiumba. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek ezt a szép és tartalmas időtöltést, aki még nem járt Miskolcon és környékén, de szereti a természetet, a kirándulásokat és szívesen megismerné a város nevezetességeit.

Megjelent: 529 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 14 június 2019 12:36
Tovább a kategóriában: « Dicsérő szavak Alaki szemle 2019 »