Fõ tartalom

csütörtök, 20 június 2019 12:18

Kibocsátó ünnepség 2019.

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2019. június 19-én került sor a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium 2017/2019-es évfolyamának kibocsátó ünnepségére. A most végző ifjú rendőreink 2018. szeptember 3-án iskolánk Alakuló terén Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya előtt tették le rendőri esküjüket.

Ezeket az ünnepélyes pillanatokat a Rendőri eskü szövegének meghallgatásával elevenítette fel 245 tanulónk, mivel az eskü tartalma most vált teljessé, hiszen szakképesítésük birtokában teljes intézkedési jogkörrel kezdik meg rendőri pályafutásukat.

Az alma matertől való búcsú után 13 megyében és különböző rendőrségi szervezetnél kezdik meg rendőri pályafutásukat.

Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019

Az ünnepség elöljárója Czinege László r. dandártábornok Heves megyei rendőrfőkapitány volt. Az ünnepségen részt vett Kovácsné Dr. Szekér Enikő bv. ezredes, a Belügyminisztérium Közszolgálati Fejlesztési és Stratégiai Főosztály vezetője és Pinczésné Kiss Klára r. ezredes, az Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ általános igazgató-helyettese. Az ünnepségen partneriskoláink, a Kassai Rendészeti Szakiskola és a nagyváradi "Avram Iancu" Határrendész Tiszthelyettes-képző Iskola delegációi is részt vettek. Megtisztelt bennünket jelenlétével több szervezet elöljárója, vezetője. Az intézmények képviselői több elismerést is átadtak kimagasló munkát végző tanulóinknak és kollégáinknak.

Rendőrfőkapitány úr ünnepi beszédében köszöntötte az új kollégáit. Kiemelte, hogy a mai naptól már nem az osztályfőnököknek, évfolyamparancsnokoknak, tanároknak kell megfelelniük, hanem az állampolgároknak, társadalmi elvárásoknak és nem utolsó sorban a törvényeknek, jogszabályi előírásoknak. Hangsúlyozta nagy kihívás előtt állnak, hiszen megkezdik önálló és egyben felelősséggel is járó szolgálatukat. Ahhoz azonban, hogy becsülettel helyt tudjanak állni elengedhetetlen, hogy folyamatosan képezzék magukat, gyarapítsák szakmai ismereteiket.

Megköszönte a tanulóknak, hogy ezt a pályát választották hivatásuknak és külön megköszönte az ifjú rendőrök szüleinek, hogy erre terelgették immár fiatal kollégáit, tanulmányaik, gyakorlataik alatt támogatták gyermekeiket.

Hasziló Alexandra pr. őrmester tanulói válaszbeszédében felelevenítette az elmúlt két év eseményeit a várakozással teli beköltözéstől, az első tisztelgésen, fizikai alapozó felkészülésen keresztül a szakképesítő vizsgáig.

Országos Rendőr-főkapitány úr tárgyjutalomban részesítette kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi tevékenysége elismeréseként:

  • Kosik Erika
  • Koscsó Zita
  • Kelemen Dévald János
  • Vincze Bence

próbaidős rendőr őrmestert.

Az ünnepség díszmenettel zárult, majd az utolsó "Oszolj" parancs elhangzása után magasba repültek a sapkák.

Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019Kibocsátó ünnepség 2019

A pályájukat kezdő kibocsátott fiataloknak sok sikert, kitartást és helytállást kívánunk a rendőri szerveknél folytatandó szakmai munkájukhoz!

Sajtómegjelenés:

minap.hu

minap.hu/video

Megjelent: 1245 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 20 június 2019 12:35