Fõ tartalom

hétfő, 01 július 2019 15:18

Rendészeti tábor

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

2019. június 24-28. között a rendészet és közszolgálat ágazati képzést folytató iskolák tanulói táboroztak intézményünkben. A középiskolai rendvédelmi képzés lényeges és megkerülhetetlen eleme a kötelező szakmai gyakorlat, aminek egy részét az iskolánk által szervezett speciális táborban teljesíthették a megjelent diákok.

Az idei évben vendégeink voltak a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Középiskolájának tanulói Újszászról, akik egész héten itt is aludtak iskolánk diákszállásán. Bejárósként vettek részt a teljes heti programon az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziumának diákjai Kazincbarcikáról, és visszatérő vendégeink voltak a Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói Putnokról.

Összesen 130-an vettek részt az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon. Az alaki foglalkozásoktól kezdve, az informatikai, rádióforgalmazási, kommunikációs, bűnügyi, bűnmegelőzési ismereteken át a fizikai erősítésig, az önvédelemig, és a lövészetig a képzési palettánk szinte minden színét érintettük.

Rendészeti táborRendészeti táborRendészeti táborRendészeti táborRendészeti táborRendészeti táborRendészeti tábor

A hét közepén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságról érkező kollégák által végrehajtott kutyásbemutatót és a bevetésiek akcióját is láthattak. A Hívásfogadó Központból érkező előadók a központ működéséről és a rosszindulatú hívások kezeléséről tartottak érdekes előadást. A hét egy sportnappal zárult, melyen csapatokat alkotva, foci-, röplabda-, és pingpong-mérkőzések zajlottak.

A diákok visszajelzése alapján nagy sikert aratott körükben az alaki foglalkozás, az önvédelem, a lövészet, és a rádióforgalmazás, de jóformán minden foglalkozás pozitív élményeket nyújtott számukra.

Bízunk abban, hogy sikerült hasznos ismereteket átadnunk a rendvédelmi, rendőri pályára készülőknek és egy kis betekintést nyújtani a rendőrség, és a rendőrképzés mindennapjaiba.

Szeretném megköszönni kollégáim áldozatkész munkáját és segítőkészségét, az elsőévfolyamos diákjaink közreműködését, és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a tábor zavartalan lebonyolításához.

Rendészeti tábor

Megjelent: 1047 alkalommal