Fõ tartalom

szerda, 03 július 2019 14:30

Nagyváradi konferencia

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(0 szavazat)

Iskolánk, a külföldi partner iskolákkal, mindig igyekszik megosztani a rendőri oktatás jó gyakorlatait, tapasztalatait. Egy ilyen szimpóziumon vettünk részt 2019. június 26-án kolléganőimmel, Baginé Urszin Mária tanárnővel és Kerek Melinda minőségbiztosítási kiemelt főelőadóval a nagyváradi Avram Iancu Határrendészeti Iskola által 2019. június 24-28. között szervezett "Iskolai kudarc a rendőri oktatási intézményekben..." című konferenciájának témanapján.

A konferencia témája az iskolai kudarc és az azt előidéző tényezők feldolgozása volt. Többek közt Szerbia, Ukrajna, Románia, Szlovákia és Németország rendőroktatói tartottak tartalmas, tanulságos előadásokat.

Igyekezetünk tömören, de átfogóan bemutatni iskolánk helyzetét az alábbiak szerint:

  • A 2018/2018 és a 2017/2019 évfolyamok lemorzsolódási adatai, a lemorzsolódás fő okai.
  • Milyen feltételekkel indulunk? A magyar oktatási rendszer körülményei, melyek a mi feladatrendszerünket befolyásolják (a magyar oktatási rendszer, az erős versenyszellem, a középiskolából hozott tanulási készségek, eredményorientáltság).
  • A rendőrképzés kudarcforrásainak ismertetése (tananyag mennyisége, a tanulási stílus hiánya, cél nélküliség, a kitartás hiánya).
  • Annak vázolása, hogy milyen lehetőségeink vannak az iskolai kudarc elkerülésének a rendőrképzésben (osztályfőnök patrónus szerepe, iskolánk tanulásmódszertani szolgáltatása, én-kép erősítése, a tanuló motiválása).
  • A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium jutalmazási rendszerének rövid ismertetése (iskolai emlékérem, ÉRETT jutalom, sportegyesületi-és egyéb elismerések).
  • Szankciók

Nagyváradi konferenciaNagyváradi konferenciaNagyváradi konferenciaNagyváradi konferenciaNagyváradi konferenciaNagyváradi konferenciaNagyváradi konferencia

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a nagyváradi iskola igazán jó házigazda, mindig kiemelkedő a rendezvényszervezésük, vendéglátásuk.

Köszönjük szépen a nagyváradi iskolának, hogy részt vehettünk a konferencián!

Megjelent: 1079 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 25 július 2019 12:58