Fõ tartalom

kedd, 03 szeptember 2019 15:25

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2019. szeptember 2-án kettős ünnepségre gyűltünk össze iskolánk alakuló terén. Osztoztunk azon felemelő pillanaton, mikor 232 másodéves tanulónk egyszerre harsogta a rendőri eskü mondatait és örömmel köszöntöttünk intézményünkben 159 fő elsőéves rendőr és 44 fő katasztrófavédelmis növendékünket.

Az ünnepség elöljárója Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok úr, a Hajdú-Bihar Megye Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya volt, aki ünnepi beszédében egy négyes "iránytűre" hívta fel ifjú kollégái figyelmét: "A rendőrség azt várja Önöktől, hogy a választott hivatásukhoz méltóan viselkedjenek, mutassanak példát, legyenek határozottak a jogsértőkkel szemben, ugyanakkor a nyújtsanak segítséget és támogassák a rászorulókat."

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével több állományilletékes megyei rendőrfőkapitánysági vezető vagy képviselője, valamint Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy úr, a Belügyminisztérium Oktatási Főszemlélője.

Bagi István r. ezredes úr, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója tanévnyitó beszédében a hivatástudatról és a tisztességes felkészülés fontosságáról beszélt. A nagy múltú és többszörösen elismert iskola teljes közössége mindent megtesz a tanulók alapos felkészítéséért, de ehhez szükséges a másik fél, vagyis tanulóink megfelelő hozzáállása is. Az igazgató úr kitartást, elszántságot kívánt a másodéveseinknek az elsődleges szolgálati feladataik ellátáshoz, az elsősöknek pedig a most induló alapozó képzéshez.

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2019

Az ünnepélyes esküt Bene Gergő pr. r. őrmester mondta elő társai számára. Másodéves tanulóink szeptember elsejétől próbaidős rendőr őrmesterként folytatják tanulmányaikat, amelynek során ciklusosan váltakoznak a tanintézetben töltött elméleti és kinevező szervüknél töltött gyakorlati időszakok.

Mindkét évfolyamnak sok sikert és erőt kívánunk az új tanévhez!

Sajtógyűjtés:

Megjelent: 857 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 16 szeptember 2019 13:24