Fõ tartalom

péntek, 06 szeptember 2019 15:16

Kompetenciamérés a fejlődés szolgálatában

Írta: Kerek Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba felvételt nyert tanulók támogatása érdekében minden évben bemeneti kompetenciamérés során azonosítjuk, elsősorban a rendészeti pályán fontos alapkompetenciák szintjét. Fontosnak tartjuk mindezt azért, hogy a tanulók egyéni tanulási útját, kompetenciáit minél módszeresebben, szükségleteikre építve tudjuk segíteni, fejleszteni.

Az első évfolyamos tanulók osztályfőnökei és szaktanárai párban végrehajtott mérés során ismerkedtek meg ma tanulóinkkal. Az általános ismerkedési formulán azonban ez jóval túlmutat, hiszen olyan összetett információt kapunk tanulóink pályamotivációiról, kommunikációs készségeiről, önbizalmuk szintjéről, amely meghatározza a pedagógiai eszközeink, módszereink megválasztását.

A rendészetben fontos kompetenciák, mint az együttműködés, segítőkészség, helyzetfelismerés, problémamegoldás meghatározzák az eredményes rendőri munkát. A képesség jellegű tudáselemek mérési- értékelési folyamata végig kíséri a tanulók itt tartózkodását, első lépése a mai napon a bemeneti kompetenciamérés során zajlott le.

KompetenciamérésKompetenciamérésKompetenciamérésKompetenciamérés

Megjelent: 838 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 16 szeptember 2019 13:24