Fõ tartalom

csütörtök, 26 szeptember 2019 15:05

Pályaorientációs nap a "Szemerében"

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(0 szavazat)

Október 25-én a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium csapata részt vett a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnáziumában rendezett pályaorientációs napon. A rendezvény nem csupán arra szolgált, hogy a rendvédelmi-és társszervek bemutatkozzanak, hanem arra is, hogy az iskola rendészeti képzésén résztvevők, akiket mi Kadétnak nevezünk, bővebb tájékoztatást és kedvet kapjanak a rendvédelmi életpálya valamely területéhez.

A középiskolában szerzett előképzettségük okán, sikeres felvételi esetén, a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban már csak 1 éves szakmai képzésen kell részt venniük, így válhatnak rendőrré.

Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy valóban érdeklődtek a gyerekek! Toppon kellett lennünk, hogy minden apró kérdésre (nem csak szakmai) a legmegfelelőbb választ adhassuk! Kiemelném, hogy az egyik legtöbbszőr felmerülő kérdés a tetoválás és az egyenruha viselésének viszonya volt!!! Hiába, a tetoválás igazi trenddé vált! Jelentem, mi ehhez alkalmazkodunk!

Pályaorientációs nap a Pályaorientációs nap a Pályaorientációs nap a Pályaorientációs nap a

Ezúton szeretnénk megköszönni a Szemere Bertalan Szakgimnázium igazgatójának és munkatársainak a lehetőséget, amikor hívnak, örömmel megyünk!

Külön köszönjük az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársának, Szabó Roland r. hadnagy Úrnak a segítségét, hasznos tanácsait!

Minden kadétnak kívánunk sok sikert a rendészeti életpályán!

Megjelent: 255 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 27 szeptember 2019 14:13