Fõ tartalom

hétfő, 28 október 2019 10:10

Csőre tölts!

Írta: Dr. Nyilas István
Értékelés:
(0 szavazat)

Az éves kötelező lövészet végrehajtásával folytatták a 2019-es tanévet a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium hivatásos állományú oktatói és munkatársai. Ennek az eseménynek iskolánk szituációs lőtere adott otthont, amelyet a Lőkiképzési- és intézkedéstaktikai munkacsoport lőkiképzői vezettek le.

A vonatkozó jogszabály alapján a rendészeti szervek hivatásosainak minden évben lőgyakorlaton kell részt venniük, beosztásra és rendfokozatra tekintet nélkül. Ennek megfelelően az iskolához tartozó tiszthelyettesi, zászlósi, tiszti és főtiszti állomány egyaránt végrehajtotta a lőfeladatokat. A foglalkozások során a résztvevők rövid képzés keretében a biztonsági rendszabályok, majd az alapvető lövészeti ismeretek átismétlését követően hajtották végre az éles lőgyakorlatokat.

Az értékelt lőfeladatokat – amelyek mind a hallgatók, mind pedig az oktatók részére egységes követelményrendszert támasztanak – minden résztvevő eredményesen végrehajtotta, bizonyítva a hivatásos állományviszonyra való alkalmasságukat.

Éves kötelező lövészetÉves kötelező lövészetÉves kötelező lövészetÉves kötelező lövészet

Megjelent: 409 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 28 október 2019 11:09