Fõ tartalom

péntek, 13 december 2019 14:41

PRÓBAFUTAM - felvételi felmérés és tanácsadás

Írta: Bánszkiné Görcsös Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

Intézményünk az érdeklődők számára megújult formában felvételi felmérést és tanácsadást szervez!

A próbafutam célja: megismertetni a jelentkezőkkel az iskolai felvételi vizsga körülményeit, követelményrendszerét, áttekintést nyújtani és gyakorolni a szakmai műveltségi vizsga adatbankjához hasonló felelet-kiválasztós kérdéseket, beindítani az öntanulási folyamatokat. Felmérni a fizikai (erőnléti) alkalmassági vizsga ágaiban nyújtott teljesítményeket, majd javaslattétel adásával, személyes tanácsadással segíteni a hatékonyabb felkészülést.

A Próbafutam teljes időtartama: szombati napon 8.30 órától 17.00 óráig.

Beérkezés, regisztrálás, tájékoztatás: 8.30 órától

órarend

Program:

1. Ismerkedés a szakmai irányultságú műveltségi vizsga követelményeivel:

a. Szakmai ismeretek átadása kisebb csoportokban kooperatív tanulási, médiapedagógiai (szakmai tartalmú rövidfilm) módszerek alkalmazásával. Ismereti - történelem és általános műveltségi - témaköröknél módszertani ajánlások a felvételi ismeretanyagának elsajátítására, összesen 2x45 perces foglalkozás keretében.

b. A felvételi tájékoztatóban ajánlott irodalomként szereplő történelem és állampolgári ismereteket tartalmazó tankönyvekre, valamint a tömegtájékoztatási eszközök által közvetített információkra épülő szakmai kérdésekből összeállított tesztek kitöltése. Az 50 kérdéses teszt egyenkénti, egyedi megoldását követő csoportszintű javítása, magyarázata, összesen 2x45 perces foglalkozás keretében.

2. Fizikai (erőnléti) alkalmassági szintfelmérés és tanácsadás (2x90 perces foglalkozás kereténben):

A felmérés és tanácsadás a 2020 évre szóló felvételi egységcsomag mellékletében szerepelő, a fizikai (erőnléti) alkalmassági követelményekre épül.

a. Fizikális (erőnléti) alkalmassági vizsga számainak szabályos végrehajtásának bemutatása, majd a résztvevők számonkénti felmérése. A felmérés során a fizikai alkalmassági vizsgán teljesítendő hét terület mérésének eredménye pontértéket tartalmazó nyomtatványon kerül rögzítésre. Ezt követően az elért eredmények személyenkénti, egyéni kiértékelése történik, ahol személyes tanácsokkal látja el a testnevelőtanár a résztvevőt a hatékony felkészülés érdekében, majd átadja a felkészülési javaslatot.

b. Az egyéni tájékoztatás ideje alatt a csoport többi része megismerkedik a rendőri önvédelem alapjaival, ízelítőt kap a leggyakrabban használt önvédelmi technikákból, valamint egyes kényszerítő eszközök használatából.

A felmérés térítési díja: 6.000 Ft

A térítési díj befizetése banki átutalással az iskola számlájára teljesíthető, számlaszámunk: 10027006-00282668-00000000, vagy postai készpénzfeladási utalványon ("rózsaszín csekken") a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nevére, 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 78. szám alatti címére feladható.

A közlemény rovatba kérjük beírni "Próbafutam díja". A befizetést igazoló átutalás vagy csekk megjegyzés rovatában kérjük a jelentkező nevét olvashatóan feltüntetni. A befizetést igazoló átutalás vagy csekk másolatát a jelentkezési laphoz kérjük csatolni!

Jelentkezni: a "Próbafutam jelentkezési lap" című nyomtatványon lehet, amely letölthető iskolánk honlapjáról https://mrszg.hu/felveteli/jellap#probafutam

Turnusok

Szállás igényelhető: 2.000 Ft / fő / éj összegért a "Szállásigénylő lap" nyomtatványon a próbafutamra jelentkezés határidejének napjáig. A nyomtatvány letölthető iskolánk honlapjáról https://mrszg.hu/felveteli/jellap#probafutam

A szállás díját a jelentkezési díjjal együtt kérjük befizetni, helyszíni befizetésre nem tudunk lehetőséget biztosítani!

A jelentkezési lapot, igény esetén a szállást igénylő nyomtatványt, a befizetés igazolásának másolatát személyesen, vagy e-mailben Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük a jelzett határidő betartásával eljuttatni.

A turnus indításának minimális létszáma 21 fő. Ha az adott turnusra ettől kevesebben jelentkeznek, vagy határidő után érkezik be a jelentkezés, az a következő turnusnál kerül figyelembevételre.

Jelentkezést követően a turnus indulásáról és a fontosabb tudnivalókról e-mailben értesítést küldünk a jelentkezési lapon feltüntetett e-mail címre legkésőbb a turnus indulási hetének keddi napján.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium részéről kötelezettség vállalást nem jelent, és a felvételi eljárásban a felmérésen résztvevőnek előnyt nem biztosít intézményünk.

A próbafutamon megszerzett tudás, információ, kamatoztatható a felvételi vizsgán!

A próbafutamra várjuk jelentkezését!

Megjelent: 563 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 07 január 2020 17:56