Fõ tartalom

kedd, 04 február 2020 10:37

Újabb tűzoltó szakképzés indult

Írta: Jakab Krisztián
Értékelés:
(0 szavazat)

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánigazgatási Szolgálata a katasztrófavédelmi igazgatóságok szakmai igényei alapján 2020.február 3-án 26 főt iskolázott be az intézményünkben megvalósuló, tűzoltó II. szakképzés alapozó képzésére.

A képzés keretén belül, 2020. március 27-ig lesznek iskolánk tanulói a beiskolázott jelentkezők, ahol elsajátítják az egységes rendvédelmi alapozó modul ismeretanyagát, a hivatásos szolgálathoz szükséges alakiságot, a rendvédelmi alapismereteket és közben megfelelő fizikai kondícióra is szert tesznek. A képzés első két hónapját követően a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatódik a felkészítésük.

A képzésben részt vevők Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj -Zemplén, Heves, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek iskolánkba.

Tűzoltó szakképzésTűzoltó szakképzésTűzoltó szakképzés

A megnyitón Bagi István rendőr ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója köszöntötte a képzésben résztvevőket, majd Tóth Attila tű. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettese szólt a leendő hivatásosokhoz. Az igazgató helyettes úr a hivatástudat és a felkészülés fontossága mellett arra hívta fel az újoncok figyelmét, hogy az egyéni felkészüléssel párhuzamosan a fegyelmezett és alázatos csapatmunka is kiemelkedő jelentőséggel bír a beavatkozásoknál.

Megjelent: 390 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 04 február 2020 10:46