Fõ tartalom

péntek, 28 február 2020 14:38

"Tűzoltó leszel, s katona..."

Írta: Jakab Krisztián
Értékelés:
(0 szavazat)

"Tűzoltó leszel, s katona..." – írja József Attila Altató című versében.  Ezt szem előtt tartva állt fel a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium katasztrófavédelmi (tűzoltó) osztálya az alaki szemléhez.

2020.02.28-án bonyolították le iskolánkban a TÜ-1/2020. képzésben résztvevő állomány alakiságának, ápoltságának, öltözetének és tanulói szállásának ellenőrzését. A szemlebizottság elnökének személyében Kovács Tamás r. alezredes, a Tanulmányi osztály vezetője, valamint az ellenőrző bizottság tagjaként Pala Albert r. őrnagy, évfolyamparancsnok tekintették meg a feladatok végrehajtását.

A körletellenőrzés 6 óra 30 perckor kezdődött a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Stromfeld szállásán az évfolyamparancsok vezetésével. A szobákat a tanulók megfelelő állapotban adták át ellenőrzésre, majd együtt vonultak át az iskola udvarán lévő alakuló térre, ahol az alaki szemlével folytatódott a nap. 7 óra 40 perckor a szakasz felsorakozott, hogy Jakab Krisztián r. százados, osztályfőnök felügyelete alatt teljesítsék a szemle feladatait. Az osztály bemutatta alaki felkészültségét egyénileg és osztályszinten, csoportos mozgásformákban.

Az ellenőrzés kiterjedt a tanulók egyéni ápoltságának és ruházatának vizsgálatára is. Az elöljárók szúrópróbaszerűen feltett elméleti kérdéseire adtak a tanulók választ, majd ily formában adtak számot az állami-, szolgálati- és iskolai vezetők ismeretéről is. A tűzoltó szakasz sikerrel vette az első akadályt, amely a rendészeti alapképzés elvégzéséhez szükséges.

A szemlét követően 20 km-es menetgyakorlatot teljesített az állomány, mely zárta a pénteki megmérettetést a tűzoltó osztály számára.

Tűzoltó alaki szemle 2020Tűzoltó alaki szemle 2020Tűzoltó alaki szemle 2020Tűzoltó alaki szemle 2020Tűzoltó alaki szemle 2020Tűzoltó alaki szemle 2020

Megjelent: 524 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 28 február 2020 14:46