Fõ tartalom

csütörtök, 26 március 2020 14:49

Szolgálatra jelentkezem!

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

Iskolánk életét is alaposan felforgatta a korona vírus. Minden napok alatt változott meg, mint szinte mindenhol a világban. Elsős tanulóink digitális tanrendre álltak át, mint a legtöbb oktatásban részt vevő tanuló az országban. És a másodévesek? Hiszen ők próbaidős rendőrök és tanulók is egyben. Akik már korábban is területi gyakorlaton voltak, ők maradtak továbbra is ott. Azok a tanulók, akik iskolai oktatási időszakban lettek volna, szintén területi gyakorlatra lettek vezényelve. Intézményünkből járnak ki váltott szolgálati munkarendben a megadott területi szervekhez munkavégzésre, ezzel is némiképpen csökkentve a rendőr kollégákra a járvány és a veszélyhelyzet miatt nehezedő megnövekedett terheket.

Iskolánk 6 osztályát irányítottuk át területi gyakorlatra a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség állományába 2020.03.16-án és 18-án. A 143 tanulónak határellenőrzési feladatok elvégzésében kell részt vennie, többek között a magyar – szlovák határon (Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Nógrád megyében). Személy és teherforgalom ellenőrzést végeznek a bevezetett korlátozó rendszabályok betartatása érdekében!

Tanulóink természetesen minden előírást betartottak, hogy óvják saját, társaik és az állampolgárok egészségét, így a kötelező szolgálati ruházat mellé ezekben a rendkívüli időkben felzárkózott a gumikesztyű és szájmaszk.

Intézményünk ezen tanulók részére a váltásokhoz igazodva szállást és étkezést biztosít.

Területi gyakorlatTerületi gyakorlatTerületi gyakorlatTerületi gyakorlat

Megjelent: 346 alkalommal